Login

Dan migrene 2022.


Vrijeme objave: 21.03.2022 13:11

21.-27.ožujka 2022.


title
Udruga Migrena Hrvatska, prva hrvatska udruga posvećena migrenskim oboljenjima, obilježit će hrvatski Dan migrene isticanjem vizuala i komunikacijskih poruka kao što su „Migrena nije samo bol“ u večernjim satima u ponedjeljak, 21. ožujka 2022, na zagrebačkim fontanama. Obilježavanje hrvatskog Dana migrene podržao je Grad Zagreb, odnosno Gradski ured za zdravstvo.

U nedjelju, 27. ožujka, na Trgu Petra Preradovića u Zagrebu Udruga organizira trosatno događanje (od 10:30 do 13:30) tijekom kojeg će se građani moći informirati o migreni, prevenciji, dijagnostici, liječenju i poboljšanju kvalitete života. U sklopu savjetovališta od 11:00 do 13:00 oboljelima će za razgovor i savjetovanje na raspolaganju biti tim stručnjaka s raznih područja (liječnik opće prakse, neurolog, kineziolog i nutricionist). Građani će informacije dobiti i od predstavnica Udruge Migrena Hrvatska kako bi osvijestili kako pomoći oboljelim članovima obitelji i biti im što kvalitetnija podrška.

Svrha aktivnosti je ukazati na činjenicu da je migrena neurološka bolest te dodatno građane senzibilizirati za potrebe oboljelih, oboljelima olakšati nošenje s tegobama bolesti te otkloniti predrasude kojima su izloženi u svakodnevnom životu i radu. Aktivnostima u medijima i u javnosti želimo još jednom podsjetiti na problematiku migrene - neurološke bolesti koja pogađa svaku sedmu osobu na svijetu. Prema dostupnim podacima, u Hrvatskoj se pretpostavlja da od migrene boluje oko 400 tisuća ljudi.