Login

Moždani udar i epilepsija


Vrijeme objave: 03.10.2022 20:04

MARINA Botel, Rijeka, Adamićev gat, 10. i 11. studeni 2022.



title
Poštovani kolege,

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na već tradicionalni tečaj iz područja epileptologije, ovoga puta sa glavnom temom „Moždani udar i epilepsija“. Kombinacija dvije toliko česte neurološke bolesti na žalost nije rijetka a utjecaj jednog stanja na drugo je često neprepoznat i zanemaren. Ipak pravovremenom dijagnostikom a poglavito terapijom, kao i usklađivanjem načina što bržeg zbrinjavanja ovih bolesti itekako možemo utjecati na konačni ishod liječenja naših bolesnika. Upravo smo zato ovoga puta odabrali ovu rijetko obrađenu, a ipak u našoj neurološkoj svakodnevici nezaobilaznu temu, te ćemo, uz pomoć kolega epileptologa, užih specijalista iz cerebrovaskularnih bolesti kao i intenzivne neurologije pokušati iznijeti današnje spoznaje o dijagnostici, liječenju i prognozi ovih dviju različitih ali ponekad teško razdvojivih bolesti.

Cilj ovog tečaja je upoznati kolege sa najčešćom kliničkom slikom epilepsije nakon moždanog udara, razmotriti diferencijalno dijagnostičke dileme, razraditi algoritam liječenja epileptičkih ataka koje su posljedica moždanog udara, te porazgovarati o nekim specifičnim stanjima iz područja cerebrovaskularnih bolesti koja su češće udružena s epilepsijom, a sve kako bismo naše bolesnike što kvalitetnije zbrinuli i omogućili im što bolju kvalitetu života.

Tečaj ćemo održati u neobičnom ambijentu broda-hotela, koji će nam omogućiti ugodnu radnu atmosferu s malo pustolovnog duha i nadasve ljubaznim domaćinima.

Očekujemo vas 10. studenog u Rijeci!

Voditelji tečaja
Prim dr Sibila Nanković
Prof dr sc Zdravka Poljaković


PROGRAM TEČAJA