Login

7. Riječki Forum neurodegenerativnih bolesti,


Vrijeme objave: 19.10.2022 08:29

od 17. do 20.9 2023. godine.


title

Poštovane kolege i prijatelji,


Veliko mi je zadovoljstvo poslati prvu obavijest i pozvati Vas u ime organizacijskog odbora na 7. Riječki Forum neurodegenerativnih bolesti, koji će se održati u suradnji s Hrvatskom akademijom znanosti i umjestnosti i Sveučilištom u Rijeci od 17. do 20.9 2023. godine.


 Svjedočimo svakodnevnom napretku u liječenju neurodegenerativnih bolesti te nas raduju i vijesti o prvim specifičnim terapijama za Alzheimerovu bolest, koja daju potvrdu amiloidnoj hipotezi, postavljenu od strane našeg predavača Sir John Hardy-a iz Ujedinjenog Kraljevstva. Upravo zbog takvih vijesti je tema idućeg Foruma „Neurodegenerativne bolesti – Mehanistička terapija za neurodegeneraciju – stvarnost ili nada?“


Već je nekoliko eminentnih stručnjaka potvrdilo aktivno sudjelovanje poput predsjednice Europske akademije neurologije prof. Elene Moro i prof. Kailash Bhatia, vodećeg stručnjaka u području poremećaja pokreta, koji već tradicionalno podupiru naš skup.

 Također, iduće godine skup će ponovno trajati tri dana, a zadnji dan biti će posvećen mladim neuroznanstvenicima i doktorandima iz područja bazične i kliničke neuroznanosti, kako bi mogli predstaviti svoja istraživanja.


 Nadamo se da će te nam se pridružiti u Rijeci i preporučiti ovaj skup svojim kolegama.


 Srdačan pozdrav,


Doc. prim. Vladimira Vuletić, dr. med.