Login

2. Hrvatski kongres o poremećajima spavanja u neurologiji


Vrijeme objave: 08.12.2023 15:55

Osijek, 16.-18. svibnja 2024.


title
Poštovani kolegice i kolege,

Čast mi je i zadovoljstvo pozvati Vas na 2. Hrvatski kongres o poremećajima spavanja u neurologiji koji će se održati od 16.-18. svibnja 2024. u Osijeku, u hotelu Osijek.

Medicina spavanja, kao nova grana u zdravstvu, posljednjih se godina ubrzano razvija i ponosni smo što smo prepoznali važnost poremećaja spavanja u bolesnika s neurološkim bolestima i organizirali ovaj skup koji okuplja stručnjake iz različitih područja neurologije, otorinolaringologe, psihijatre, pedijatre, interniste, kirurge kao i medicinske sestre i tehničare koji se bave medicinom spavanja.
1. hrvatski kongres o poremećajima spavanja u neurologiji, koji je održan od 18.-21. svibnja 2022.g., bio je izuzetno dobro posjećen, a prepoznali su ga i mnogi domaći i strani stručnjaci iz područja medicine spavanja, među njima i prof. Herve-Pierre Luppi, predsjednik Europskog društva za istraživanje spavanja (ESRS) kao i predsjednik Hrvatskog somnološkog društva prof. Zoran Đogaš. Održano je preko 55 predavanja, sudjelovalo je preko 100 sudionika, a iznimno nam je drago što je održana Mala škola polisomnografije u kojem su iskustva izmijenili medicinske sestre i tehničari koji se bave medicinom spavanja.

Za predstojeći kongres smo Vam pripremili brojna zanimljiva predavanja svjetski priznatih stručnjaka iz medicine spavanja, ali i regionalnih i domaćih stručnjaka koji sudjeluju u dijagnostici i liječenju ovih bolesnika. Osim toga, pripremili smo Vam i radionice, prikaze slučajeva, kvizove, nagrade i brojne druge zanimljivosti.

Stoga Vas s radošću pozivamo da sačuvate ovaj datum i registrirate se na 2. Hrvatski kongres o poremećajima spavanja u neurologiji! Također Vas pozivamo da se sa svojim zanimljivim temama predavanja prijavite na poremecajispavanja@gmail.com.
Kongres je namijenjen neurolozima, psihijatrima, pedijatrima, otorinolaringolozima, internistima, kirurzima, medicinskim sestrama i tehničarima i psiholozima.

Kongres će biti bodovan od Hrvatske liječničke komore, Hrvatske komore medicinskih sestara i Hrvatske psihološke komore u skladu s Pravilnicima komora.

Tehnički organizator je Vivid original d.o.o. i sve detaljnije informacije možete pronaći na internetskoj stranici:



U ime Organizacijskog odbora 2. Hrvatskog kongresa o poremećajima spavanja u neurologiji

doc. prim. dr. sc. Stjepan Jurić, dr.med.
Predsjednik Organizacijskog odbora