Login

Duboka moždana stimulacija: sadašnje i buduće perspektive


Vrijeme objave: 08.12.2023 16:02

Pula, 6. do 9. lipnja 2024.


title
Drage naše kolege,

Veliko nam je zadovoljstvo pozvati Vas na 4.-ti regionalni DBS sastanak “Duboka moždana stimulacija: sadašnje i buduće perspektive“, koji će se održati u Puli (Hrvatska) od 6. do 9. lipnja 2024.

Skup je dobio financijsku podršku i suorganizaciju Movement Disorders Society-a (MDS) te podržan i od strane Europske neurološke akademije ( EAN-a).

Sve informacije, program a i mogućnost registracije su na stranici https://dbsmeeting.com/

 
Duboka stimulacija mozga razvila se tijekom posljednjih 36 godina sa preko 260 000 implantacija kao izvanredna mogućnost liječenja posebno bolesti pokreta a i drugih neuroloških poremećaja. Ovaj će skup pružiti vrhunsku pokrivenost trenutne DBS prakse i budućih smjerova u ovoj regiji Europe i u svijetu. Obrađivat će se različite teme sa međunarodno istaknutim pozvanim predavača iz Londona, Grenoblea, Toronta, New Yorka, Haag, Pecs, Ljubljana, Beograd, Bordeaux, Kosice, Rijeka, Zagreb, itd.

Nadalje, snažno ohrabrujemo i pozivamo mlade neurokirurge, neurologe i ostale članove multidisciplinarnog tima uključenog u liječenje bolesnika s DBS-om da predaju sažetke i predstave svoja izvorna istraživanja u posebnom dijelu.

Nadamo se da će ovaj sastanak biti zanimljiv i radujemo se susretu u Puli.

Darko Chudy i Vladimira Vuletić