Login

1. HRVATSKI KONGRES O POREMEĆAJIMA SPAVANJA U NEUROLOGIJI!


Vrijeme objave: 12.01.2022 12:00

Osijek, 18. - 21. svibnja 2022. godine.


title
Poštovani kolegice i kolege,

iznimna mi je čast i zadovoljstvo pozvati Vas na


Nakon iznimnog uspjeha na Simpoziju o poremećajima spavanja, održanog u svibnju 2021. godine, na kojem je sudjelovalo preko 500 sudionika iz Hrvatske i susjednih zemalja, odlučili smo stvar dići na višu razinu…

Cilj kongresa je prepoznavanje važnosti spavanja u neurološkom zdravlju, te prikazati specifičnosti u kliničkoj slici, dijagnostici i liječenju bolesnika s poremećajem spavanja, bile one udružene ili ne s neurološkim bolestima. Obzirom da trećinu života spavamo iznimno je važno istaknuti važnost spavanja i poremećaja spavanja kako u svakodnevnom životu, tako i u neurološkim bolestima. Poznato je da svaku neurološku bolest prate određeni poremećaji spavanja, koji doprinose pogoršanju kliničke slike i dodatno narušavaju kvalitetu života naših bolesnika. Upravo zato je važno znati kliničku sliku, dijagnostičke i terapijske mogućnosti kako bismo na vrijeme započeli liječenje takvih bolesnika.

Svjesni kako je pandemija COVID -19 promijenila naše živote, kongres je planiran većim dijelom uživo, tj. u hibridnom obliku, za one koji ipak neće moći sudjelovati uživo. Kongres se planira održati u Hotelu Osijek u Osijeku, od 18. do 21. svibnja 2022. godine.

Ovaj kongres je namijenjen specijalistima neurolozima, otorinolaringolozima, psihijatrima i svima onima koji se bave medicinom spavanja, specijalizantima navedenih struka, psiholozima, medicinskim sestrama i tehničarima koji se bave medicinom spavanja.

Pozivamo Vas na aktivno sudjelovanje u kongresu u kojem možete prikazati svoja znanja i istraživanja i radujemo se zajedničkom učenju i razmjeni iskustava.

USKORO VIŠE INFORMACIJA…

S poštovanjem,
Doc. prim. dr. sc. Stjepan Jurić, dr. med.